top of page
Writer's pictureGentischer Zsuzsa

Nyolc hetes Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Csoport indul Budapesten szeptemberben

Updated: Sep 19



Utolsó hívás: ha már csak egy hajszál választ el attól, hogy belefogj a veszteségeid feldolgozásába, hogy szabadabb és boldogabb lehess, itt a remek alkalom: jövő szerdáig (szept. 25.) még csatlakozhatsz egy őszinte, empatikus, megtartó csoporthoz. Szeretettel várunk!


Ha friss gyásszal küzdesz vagy az örömre és a boldogságra való képességedet egy régebbi haláleset akadályozza, vagy összetörte a szívedet egy szakítás vagy egy válás, esetleg a munkahelyed elvesztése okoz fájdalmas érzéseket, akkor gyere el a szeptember induló Gyászfeldolgozás Módszer támogató csoportba.


Az életben nagyon sok féle veszteség érhet minket, amelyeket minden esetben a gyász nehéz érzései kísérnek. A gyász egy természetes reakció az életünkben bekövetkező veszteségekre, a probléma csak az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan éljük meg ezeket az erős, gyakran egymásnak is ellentmondó érzéseket, amelyek a veszteséget kísérik, és hogyan dolgozzuk fel őket. Mert azt megtanultuk, hogy hogyan szerezzünk meg dolgokat, de azt nem, hogy mit tegyünk, ha elveszítjük őket. 


A Gyászfeldolgozás Módszer egy több évtizedes gyászolókkal folytatott munka során kikristályosodott cselekvésprogram, ami segít abban, hogy felismerjük, megéljük és feldolgozzuk a veszteséghez kapcsolódó negatív érzéseket. Segít, hogy túllépjünk a magány és elszigeteltség állapotán, és visszanyerjük az öröm megélésére való képességünket. A Módszer az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon 2011 óta érhető el. A Módszer egy lépésekből álló program, amely a Gyógyulás a gyászból c. könyvön alapul. 


A Gyászfeldolgozás Módszer® Támogató Program elérhető csoportos és egyéni formában is. A program alapvetése, hogy minden gyász egyedi, ezért a programban résztvevők és a segítő egyaránt vállalják, hogy nem ítélkeznek egymás felett, nem kritizálják, nem elemzik az elhangzottakat, nem hasonlítják össze veszteségeiket. Mindemellett titoktartást és érzelmi őszinteséget vállalnak. Ez utóbbi azonban nem jelenti, hogy el kellene mondani olyat, amit nem szeretnénk megosztani másokkal.


A találkozások során a közösen létrehozott biztonságos “térben” megvizsgáljuk, hogy milyen hiedelmek és téves viselkedési minták nehezítik jelenleg a negatív érzésekkel való szembenézést, ezután áttekintjük, milyen veszteségek értek minket az életben, majd mindenki kiválasztja azt a veszteséget, amiről úgy érzi, hogy jelenleg a legnegatívabban befolyásolja az életét, és ezen a kapcsolaton dolgozva megtanuljuk, hogy mit jelent a feldolgozatlan érzelmek beteljesítése. Mindezzel nem csak egy kapcsolatunkhoz kötödő érzéseinket dolgozzuk fel, hanem egy olyan eszközt kapunk, amely segítségünkre lesz minden veszteségünk megélésében és feldolgozásában.   


A résztvevők a csoportban egy állandó partnerrel párban dolgoznak, majd egymással is megoszthatják az adott feladattal kapcsolatos megéléseiket. A csoporthoz a második alkalomig lehet csatlakozni, a második alkalomtól zárttá válik. A részvétel elköteleződést jelent arra nézve, hogy az összes alkalmon részt veszel, hiányozni max. egyszer lehet a nyolc hét alatt.


A résztvevők száma max. 8 fő.


A csoport 2024. szeptember 18-án, szerdán indul és nyolc héten át, november 6-ig tart. A találkozók szerdánként 18:30-20:30-ig lesznek. 

Helyszín: a Széna tér közelében, a Kis Rókus utcában lesznek a találkozók


Részvételi díj:

Az ajánlott részvételi díj 15,000 Ft / alkalom. Mivel nem szeretném, hogy bárki anyagi okok miatt kimaradjon a programból, kedvezményes részvétel minden további indoklás nélkül igénybe vehető. A kedvezményes részvételi díj ajánlott összege 10,000 Ft alkalmanként.


Rólam bővebben itt olvashatsz »»


Jelentkezés:

Gentischer Zsuzsa


A részvételt egy rövid telefonos egyeztetés előzi meg.


3,097 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page