top of page

Szakítást vagy válást követő gyász?

Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg össze van törve a szíved. Lehet, hogy egy friss szakítás vagy válás okoz szenvedést, de az is lehet, hogy egy nagyon régi kapcsolat miatt akadt meg az életed. Az idő ebben az esetben nem számít, mert a közhiedelemmel ellentétben az idő nem gyógyítja be a sebeket.


Gyászt nem csak halálesetek után érzünk, hanem az életünkben bekövetkező minden jelentős változást követően. A szakítás és a válás az egyik legfájdalmasabb veszteségünk, mivel tulajdonképpen egy kapcsolat halálát jelenti. Nem csak a fizikai kapcsolat változik meg, hanem véget vet a kapcsolathoz kötödő reményeknek, álmoknak és jövőbeli terveknek is.

A gyász voltaképpen azoknak a sokszor ellentmondásos érzéseknek az összessége, amit egy nagy változás vagy életünk addig megszokott rendjének felborulása okoz.


A Gyászfeldolgozás Módszer neked szól, ha

  • már megélted egy párkapcsolat vagy egy házasság végét - akár a közelmúltban, akár régen

  • ha sorra mennek tönkre a kapcsolataid, és már eleged van az ismétlődések sorozatából

  • ha úgy érzed, hogy a jelenlegi kapcsolatod ingoványos talajon áll, de nem tudod, miért, vagy mit kellene tenned ellene

  • ha már lemondtál róla, hogy megtaláld a boldogságot egy párkapcsolatban, mert úgy gondolod, hogy ez nem lehetséges.


Bármi legyen is a helyzet, a gyász nem betegség és nem lelki zavar, hanem természetes reakció az életünkben bekövetkező veszteségekre. A probléma csak az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan éljük meg ezeket az erős, egymásnak is ellentmondó érzéseket, amelyek a veszteséget kísérik, és hogyan dolgozzuk fel őket. Mert azt megtanultuk, hogy hogyan szerezzünk meg dolgokat, de azt nem, hogy mit tegyünk, ha elveszítjük őket.

A Gyászfeldolgozás Módszer több évtizedes, gyászolókkal és más veszteségeket átélt emberekkel folytatott munka során kikristályosodott cselekvésprogram, ami abban segít, hogy megéljük és feldolgozzuk a veszteségek okozta negatív érzéseket. Segít, hogy túllépjünk a magány és elszigeteltség állapotán, és visszanyerjük az öröm megélésére és a kapcsolódásra való képességünket.


Ha úgy érzed, hogy a múlttal való megbékéléshez jól jönne a segítség, keress meg nyugodtan!

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page